Ondanks alle (terechte) Corona beperkingen konden de Fotoclubkiekendief leden deze clubavond, in een Coronaproof vrije omgeving, toch genieten van een prachtige lezing over de fotoreis van onze leden Marion en Liesbeth. Het is altijd goed om te zien dat leden ook hun eigen werk durven en willen presenteren. Chapeau dames! Aan de hand van schitterende natuurfoto’s namen Marion en Liesbeth ons mee met hun reis door IJsland afgelopen zomer. Waar de Corona maatregelen in eerste instantie nog roet in het eten hadden gegooid was het het bij de 2e poging wel mogelijk om af te reizen. Dat elk nadeel ook zijn voordeel heeft bleek nu want door alle maatregelen waren er bijna geen toeristen op het eiland. Hierdoor werden er maagdelijk schone foto’s gemaakt zonder hordes Chinezen of Amerikanen. De enkele persoon die op de foto stond maakte juist de foto weer sterker want de onmetelijkheid van IJsland met al zijn watervallen, natuur en kleuren is enorm.  Eén van de foto’s van Liesbeth van de papegaaiduiker was zelfs genomineerd bij National Geographic  in de categorie “Dier”. Helaas ging de eerste prijs aan Liesbeth haar neus voorbij maar dat het een topfoto is moge duidelijk zijn. Met nog een stukje uitleg hoe zo’n reis te organiseren keerden de leden huiswaarts. Menigeen was toen al dromend om zelf ook zoiets te gaan ondernemen.

Door Rob is de presentatie gefilmd. De link naar het Youtube kanaal zal via het forum worden geplaatst zodat de leden die niet aanwezig waren het terug kunnen kijken en de anderen nog een keer de prachtige foto’s en sfeer terug kunnen beleven.

De komende periode zal worden bekeken hoe we als club verder avonden kunnen organiseren. Het is en blijft lastig dus we hopen dat jullie het ons niet kwalijk nemen dat er weinig (kan worden) wordt georganiseerd. De gezondheid van een ieder en het naleven van de regels moeten wij in acht houden. Wordt vervolgd!