Tijdens de 1e clubavond van het het nieuwe jaar is Peter Renkema, voor de 2e keer in successie, winnaar geworden van de Kiekendieftrofee. Uit 23 inzendingen werd de foto van Peter door juryvoorzitter William Harpe verkozen als degene die het beste het onderwerp “Contrast” had vastgelegd.

Voorzitster Diana opende de avond met de gebruikelijke nieuwjaarswensen waarbij de 32 aanwezige leden al het beste maar bovenal gezondheid voor het nieuwe jaar werd toegewenst. Tijdens de pauze werden deze nieuwjaarswensen bekrachtigd met een toost op het nieuwe jaar.

Vervolgens was het de beurt aan de leden om de foto van George Kok te beoordelen. Zoals velen weten zit bijna achter elke foto wel een bijzonder verhaal en ook bij deze foto van George was goed te horen wat een emotie er achter, een op het oog “normale” foto, schuil gaat.

Na de bespreek foto was het de beurt aan William Harpe om de 23 ingezonden “contrast” foto’s te becommentariëren. William is samen met Rob en Marian van der Pauw de medeoprichter van de fotoclub en het was goed om William, na een lange tijd van afwezigheid, weer in ons midden te hebben.

William, in het dagelijks leven werkzaam bij CameraNu op Urk, toonde tijdens het jury commentaar over een enorme vakkennis te beschikken van alle aspecten van de fotografie. Er was een grote diversiteit aan ingezonden foto’s wat het leuk maakte om naar te kijken en te luisteren. Elke inzending werd ruim besproken waardoor de maker van de foto goede positieve feedback kreeg op zijn inzending. Ook de andere leden kregen door dit commentaar veel tips en trucs wat een foto tot een goede foto maakt. Het is de toon die de muziek maakt.

Uiteindelijk werd de foto van Peter Renkema door William en zijn “assistenten” van CameraNu, als de beste foto van dit jaar verkozen. Op de 2e plaats eindigde Danny Tax en Martin Steffens maakte het podium met een 3e plaats vol.

De ingezonden foto’s worden de komende dagen, als de leden hun inzending hebben ingestuurd naar webmaster@fotoclubkiekendief.nl, op de site geplaatst. Hieronder staan de resultaten (klikken op foto geeft mooi resultaat). Het onderwerp voor de Kiekendieftrofee 2020 zal tijdens de ledenvergadering in februari bekend worden gemaakt. We hopen dan op (nog) meer inzendingen!