Eén van de hoogtepunten van het fotojaar van onze fotoclub is toch echt de fotobeoordeling van William Harpe van CameraNu. Dit jaar was het thema van de fotowedstrijd om de Kiekendief trofee “Feest”. Alhoewel het met alle Corona perikelen het afgelopen jaar niet echt feest is geweest hadden de leden toch feestelijke foto’s ingezonden. Dat daar een aantal archieffoto’s bij zaten mag voor deze ene keer vergeven worden.

In verband met de Covid maatregelen vond de clubavond digitaal plaats. De wens is dat we snel weer met zijn allen live in ons clubhuis mogen samenkomen. We moeten het er voorlopig nog even mee doen. Ondanks de online drempel werd het een informatieve avond.

Zoals we van William kennen werd elke foto op vakkundige wijze besproken. Altijd de positieve punten benoemen en daar waar van toepassing op subtiele wijze feedback geven waar je ook echt wat mee kunt. Oppervlakkig commentaar op een foto geven is niet zo moeilijk maar William beheerst het vak om dit op een rustige en duidelijke wijze te doen. Echt een feestje om dit mee te mogen maken.

Winnaar van de wedstrijd om de Kiekendief trofee werd dit jaar Koos met de vrolijke feest foto van de accordeon speler tijdens een eerdere versie van Kerst in oud Kampen. Gert eindigde met zijn studentenfeest foto op de 2e plaats. De foto van “de Meatloaf” van Mark M werd door de leden als op de 3e plaats verkozen.