De 2e clubavond van de maand oktober stond in het teken van lifestyle newborn fotografie. Marije Jellema was als gastspreekster uitgenodigd en vertelde met veel verve over het maken van foto’s van net geboren baby’s. Voordat  Marije het woord kreeg waren er eerst enkele mededelingen van voorzitster Diana. Het weekendje weg naar Zeeland is verplaatst naar het weekend van 29 maart 2019. Liefhebbers kunnen zich opgeven bij Sandra. Er is de vorige clubavond aandacht besteed aan het maken van een serie. In 2019 besteden we aandacht tijdens de clubavond aan het maken van een serie middels het tonen van een door jullie gemaakte serie. Dit mag je alleen doen maar het zou leuk zijn als het door kleine groepjes wordt gedaan. De keuze is echter aan de leden.

Daarnaast nog een extra oproep voor de fotografen die zaterdag 27 oktober mee gaan naar de natuurfoto shoot van Pim van der Made worden verzocht om echt om 07.30 uur aanwezig te zijn bij Netl in Kraggenburg.

Vervolgens was het de beurt aan de leden om de mee gebrachte foto’s te bespreken. Het was goed om te zien dat steeds meer leden uit hun schulp kruipen, zelf gemaakte foto’s meebrengen en deze durven te tonen. Dit is toch echt één van de doelen van de club. Beter worden door feedback van anderen!

Last but not least was de beurt aan Marije Jellema. De in IJsselmuiden woonachtige Marije heeft zich de afgelopen jaren bekwaamd als beroepsfotograaf en in het bijzonder tot lifestyle fotografe. Marije probeert zoveel als mogelijk te werken met natuurlijk licht. Dat bij een fotoshoot met newborn baby’s, kamers van kersverse ouders moeten worden “verbouwd” is geen probleem. Alles moet wijken voor het perfecte plaatje. Gezien de reacties op haar website wordt dit ook zeer gewaardeerd. Aan de hand van praktijk en theorie vertelde Marije enthousiast over de newborn shoots. Dat hier prachtige foto’s bij zaten mag als vanzelfsprekend worden beschouwd. Wie nog eens wat werk wil nakijken kan dit toen doen middels de website van Marije te bereiken via marijejellemafotografie.nl. of via Instagram @marijejellemafotografie.