Op 30 juli is er weer een fotorijke zaterdag. We gaan naar de straatparade van het zomercarnaval in Rotterdam. Ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en praalwagens zetten de Rotterdamse binnenstad jaarlijks op z’n kop! De Zomercarnaval Straatparade betekent een explosie van kleur, muziek, feest en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. De Zomercarnaval Straatparade trekt in een stoet van 2,5 km met energieke dansers en danseressen van allerlei achtergronden, culturen en nationaliteiten trekken door het Centrum van Rotterdam. Gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean street party van Nederland en IEDEREEN is uitgenodigd! Geef je een dag lang over aan de magie van de Straatparade en GO WITH THE FLOW!

Zomercarnaval heeft niet plaatsgevonden in 2020 en 2021 vanwege de pandemie. Op dit moment richt de organisatie zich volledig op Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval 2022! De straatparade van 2022 begint op zaterdag 30 juli om 13.00 uur op de Blaak in Rotterdam en zal zich als een feestelijke optocht door de stad begeven. Voor de route, zie het kaartje hieronder.

We verzamelen ca. 11:15 à 11:30 uur in de Markthal voor een kop koffie. Van afstand is het lastig een keuze te maken, dus misschien moeten we tevoren een appgroepje maken om elkaar op de hoogte te houden van de juiste locatie.

De trein vertrekt om 08.55 uur uit Dronten. Pak vervolgens de trein in Lelystad richting Amsterdam – Schiphol en Rotterdam centraal. Let op er zijn werkzaamheden aan het spoor waardoor tijden kunnen afwijken. Kijk van te voren even via de app van de NS of NS.nl. Ga je met de auto is het raadzaam deze op een P & R parkeerplaats te zetten en met het openbaar vervoer richting het centrum te gaan.

Hoewel de straatparade om 13:00 uur begint kan je tijdens het opstellen al heel veel foto’s maken, vooral portretten waar de deelnemers gewillig voor poseren. De ervaring leert dat dit al vanaf een uur of twaalf kan. Wel een dringend advies; als je oordoppen hebt, neem die dan mee. Anders misschien wat watten in je zak stoppen. Sommige praalwagens komt waanzinnig veel geluid vanaf. En dan zijn er deelnemers die daar de hele dag inzitten, ogenschijnlijk zonder enige bescherming…

Het is raadzaam zelf eten mee te nemen want in dit tijdschema is er geen tijd om ergens te gaan lunchen. We kunnen ’s middags samen optrekken maar een ieder kan ook zijn eigen weg gaan in de mensenmassa en zelf kijken naar zijn ideale fotoplek(ken). Iedereen kan afhaken als hij/zij het genoeg vindt.  Rond station Blaak is in elk geval genoeg te fotograferen: Markthal, Kubuswoningen, Laurenskerk en ook de Erasmusbrug is niet ver weg.

Opgeven kan via info@fotoclubkiekendief.nl. Graag met vermelding van je mobiele tel.nr. zodat er een appgroep kan worden gemaakt.

Tot de 30e! Koos.