Soms heb je van die dagen dat alles meezit. Zo’n dag was het vandaag. Prachtig weer, mooie fotomomenten, ontpoppende libelles en hardwerkende rietwerkers. 11 fotografen hadden het geluk dit te mogen meemaken. We moesten er wel wat voor over hebben want om 7 uur werd er vanaf Dronten vertrokken richting Kalenberg in nationaal park de Weerribben. Daar aangekomen kwam Weerribbenfotograaf Susan Oosterlaar samen met haar man aangevaren om ons diep het park mee in te nemen. We voeren in eerste instantie door een bosrijk gebied waarbij via het stille water mooie weerspiegelingen konden worden vastgelegd. Onderwijl werden we door Susan bijgesproken over alle facetten van de natuur in het bos en de omgeving. Voor de inwendige mens werd deze dag uitstekend gezorgd en het ontbrak aan niets.

Na enige tijd door het bos te hebben gevaren kwamen we uiteindelijk in de rietvelden terecht. De Weerribben staan bekend om het riet dat wordt gebruikt om de daken te dekken. Normaal gesproken moeten de rietsnijders 1 april klaar zijn met het werk maar door de slechte natte periode was er enig uitstel waardoor we het geluk hadden dat we het laatste werk op het land konden aanschouwen. Hard werkende mannen die de bossen riet bij elkaar haalden waarna het later kan worden gebonden. Mooie karakteristieke koppen van echte Kalenbergers.

Nadat we de mannen met het werk hadden achtergelaten zagen we een paar mooie natuurmomenten. Allereerst lukte het om de zeer schuwe snorder vast te leggen. Deze vogel laat zich weinig zien maar toch lukte het een aantal van ons, om dit beestje vast te leggen. Vervolgens hadden we het geluk dat we de eerste libelles van het jaar zagen ontpoppen. Door het mooie warme weer vonden de libelles het de moeite om uit hun velletje te kruipen en de wijde wereld in te vliegen. Prachtig om te zien.

Hierna werd nog een stuk rondom Kalenberg gevaren waarna we rond 13.00 uur weer op de vertrekplek aankwamen. Een bijzonder compliment voor Susan Oosterlaar en haar man Herman die ons deze dag veel vertelden over het (natuur)leven in de Weerribben. Het is zeker de moeite waard om nog een keer terug te komen en dan andere aspecten van de natuur vast te leggen. Wil je meer weten kijk dan op www.weerribbenfotograaf.nl  Peter R. bedankt voor de organisatie van deze dag. Mooi dat leden zelf iets organiseren voor medeleden. Goed voorbeeld doet volgen!

Hieronder een aantal foto’s van de dag (deelnemers graag foto’s mailen naar webmaster@fotoclubkiekendief.nl). Klik op foto galerij. Voor een verdere foto presentatie zie het forum.