De laatste clubavond voor de zomervakantie werd deze keer geopend door Gert en Rob bij afwezigheid van onze voorzitster Diana.
Rob nam voor ons de geplande activiteiten na de zomervakantie door met als verzoek om in de zomerstop een foto te maken die voor de maker een bepaalde waarde heeft. Deze uitgeprinte foto, formaat 20×30, wordt besproken tijdens de eerste clubavond op 12 september a.s.

Verder wordt na de vakantie gestart met een ‘kistje foto’. Dit ‘kistje’ kun je zien als een soort estafette reeks.  De eerste keer wordt gestart met een opdracht waarvan een foto moet worden gemaakt. De volgende in de rij wordt geacht daar op verder te borduren met een nieuwe foto zodat we aan het eind van het seizoen een hele serie foto’s tegemoet kunnen zien.

Na de mededelingen zijn enkele foto’s van Rob besproken. De eerste 2 foto’s betrof de Abdij Notre-Dame d’Orval te Villers-devant-Orval in België. Als laatste kregen we een foto te zien van een berggebied in Italië. Gezien het aantal opmerkingen kan Rob de komende tijd zijn zijn fantasie loslaten op de gemaakte foto’s.

Afsluiting van de eerste helft van dit fotojaar is traditie getrouw de beoordeling van de wedstrijdfoto’s. Dit keer was het thema ‘lange sluitertijd’. Zeventien leden hadden deze keer een foto ingediend. Het aantal aanwezige leden was gelukkig meer en na een eerste ‘geheime’ beoordelingsronde werden na de pauze door de makers hun ingeleverde foto van commentaar voorzien over de totstandkoming van de inzending.
Uiteindelijk bleken 3 dames de beste beoordeling te hebben gekregen n.l. Marian, Sandra en Liesbeth. De winnaar is Sandra geworden met als goede tweede Liesbeth en Marian als derde.

Voor volgend jaar is de opdracht, gekozen door de aanwezige leden, een foto te maken in low key en/of high key.

Wil iedereen zijn ingestuurde wedstrijdfoto naar de webmaster sturen dan kunnen we daar een overzicht van maken. Alvast bedankt.