Ondanks alle ontwikkelingen rondom het Corona virus waren er de afgelopen clubavond toch nog 20 leden op de clubavond van de fotoclub. Ben Eekhof was de gastspreker van deze avond. Voorzitster Diana opende de avond en stond uiteraard stil bij het rondwarende virus. Hou de mail en de site de komende weken goed in de gaten zodat je weet of een clubavond al dan niet doorgaat. Koos gaf aan dat de fotoshoot naar Amsterdam Zuid Oost op 21 maart wordt uitgesteld naar een later tijdstip. Ook de fotokistjes worden pas op de eerst volgende clubavond geopend.

Vervolgens was het de beurt aan Ben Eekhof. Ben is al sinds jaar en dag woonachtig in Dronten. Hij houdt zich fulltime bezig met het maken van diverse fotoreportages. Daarnaast heeft hij een prachtig fotoprint lab waar de consument zijn foto’s kan laten afdrukken. Hoewel Ben geen ervaren presentatie spreker is wist hij de aanwezige leden te boeien met zijn verhaal hoe je controle krijgt over je foto van het moment van maken tot het uiteindelijke eindproduct, de geprinte versie van je foto. Hierbij kwamen de onderwerpen controle over je camera, de opname (colorchecker), controle over de monitor – kalibratie – kleurprofiel – printer – luchtvochtigheid en kamertemperatuur in de printruimte aan bod.

Dat het niet eenvoudig is om een goede print afdruk te maken bleek al snel. De tips en trucs van Ben komen dan ook zeer goed van pas om de kroon op je foto werk te zetten al zal ook menigeen hebben gedacht om het printen uit te besteden. Ben Eekhof fotografie is hierbij een uitstekend adres voor de afdruk. Rond 22.00 uur was de clubavond te einde. Volgende clubavond is 26 maart waarbij Koos Bax ons meeneemt in Lightroom.