De komende clubavond van donderdag 28 november lijkt weer een bijzondere avond te worden. Het thema is meesterlijk “Rembrandt licht”. Bij de Rembrandt belichting vormt de slagschaduw van iemands neus, een lichter driehoekje aan de donkere zijde van het gezicht. Dat driehoekje zorgt samen met de donkere achtergrond voor de herkenbare Rembrandt belichting. Hierdoor gaat de aandacht meteen naar de persoon (bron cameranu.nl).

Het is Diana gelukt om voor deze avond twee prachtige middeleeuwse kostuums te regelen en samen met een aantal modellen belooft het een mooie leerzame avond te worden waarop volop kan worden geëxperimenteerd en geoefend. Leden die over een softbox, achtergrond of andere hulpmiddelen beschikken worden verzocht deze, voorzover mogelijk, mee te nemen. Neem in ieder geval ook je eigen (externe) flitser en statief mee.

Kijk voor inspiratie en voorbereiding eventueel naar de volgende filmpjes;
Cameranu.nl.
Photofacts.nl
Het perfecteplaatje

Het clubgebouw aan de Oost is open om 19.45 uur. Zoals gebruikelijk starten we de avond met de mededelingen en het beoordelen van foto’s van mede clubleden.

Let op!!. Deze avond dienen ook de foto’s voor de traditionele Kiekendief trofee te worden ingeleverd. Het thema is dit jaar “Industrie”. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 12 januari zullen de foto’s worden becommentarieerd en zal de winnaar worden gekozen. 

We hopen op een grote opkomst!

Het bestuur van Fotoclub Kiekendief.