De 1e clubavond van april stond in het teken van Beeldspraak. Een foto vertelt meer dan 1000 woorden is een bekende uitspraak. Dit is niet waar. Eén foto heeft vaak meer dan 1000 woorden nodig om die te begrijpen!

Voordat met de lezing van Ton Hendriks werd aangevangen was er eerst het afscheid van 2 activiteiten commissieleden. Franciska nam na elf en een half jaar afscheid van deze commissie. Vanaf de start van fotoclub Kiekendief heeft Franciska er mede voor gezorgd dat fotoclub Kiekendief een levende vereniging is met een diversiteit aan activiteiten voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf. Ook Erik-Jan nam afscheid van de commissie. Gelukkig werd tijdens de afgelopen ledenvergadering al vervanging gevonden in de personen van Marian en George.

Vervolgens nam Rob namens de activiteiten commissie nog kort het woord met de aankondiging van een aantal nieuwe onderwerpen voor het nieuwe fotoseizoen 2019 – 2020. Dit zijn:

12/9   Zomerstop gedrukte foto’s min. 20 x 30 cm.
10/10 Reportage flitser, gebruik en techniek.
14/11 A4 fotografie, kleine wereld wordt groots
12/12 Terug naar toen (back to the…..)

Zoals gebruikelijk tijdens de clubavonden werd ook een foto van een lid besproken. Deze keer was het een foto van Liesbeth. De foto is gemaakt op het noordelijke deel van Tenerife.

Hierna was het woord aan de bekende fotograaf, schrijver en hoofdredacteur Ton Hendriks. Ton vertelde op zijn geheel eigen wijze wat hij onder fotografie verstaat. Quotes die deze avond o.a. de revue passeerden waren:

“Fotografie is een taal waarin systeem van tekens vermomd als werkelijkheid worden weergegeven. Het is dus niet een weergave van de werkelijkheid maar een expressie” en te eindigen met:

“In de fotografie gaat het niet om de uiterlijke vormen van het beeld maar om het innerlijke verhaal van de fotograaf”. Was getekend Ton Hendriks.

De volgende clubavond is op donderdag 25 april. Dit zal een buitenactiviteit worden. Over het hoe en wat worden jullie via de website geïnformeerd.