Tijdens de clubavond op 25 april hebben we een buitenactiviteit georganiseerd. In de aanloop van deze lenteavond maken we fraaie foto’s bij de neergaande zon. Voor deze lenteavond shoot heeft de AC twee locaties die op slechts 8 minuten rijden van elkaar zijn verwijderd. Je hToeft niet te kiezen; er is tijd genoeg om beide locaties te bezoeken op deze avond. Ook wordt op deze avond de fotolijsten uitgereikt voor de wedstrijdfoto van 9 mei met als thema; ‘Lange sluitertijd’
Locatie 1.
De bloesem shoot, familie Klaren, kruising Haringweg, Boudewijnlaan 2, Dronten.
In de appelgaarden staan de bomen in bloei. Grijp het avondlicht om de mooie bloesem te kunnen uitlichten. Elk fruit heeft zijn unieke bloesem.
Locatie 2.  (Op slechts 8 minuten rijden van locatie-1)
Hanneke’s Pluktuin, Ellerweg 18, 8256 RT Biddinghuizen.
In de tulpentuin staan de bloemen nog volop in bloei. Vang de tulpen van nabij in het avondlicht.
Een knusse locatie is er in de kas met koffie en lekkernijen gedurende de avond. Rond op het erf zijn leuke hoekjes en prullaria omgeven door bloemen.
We verzamelen om 19:00 uur bij locatie-1. Hier liggen de lijsten voor jullie klaar. Daarna kun je de shoot aanvangen op de locaties. Er is koffie en thee op beide locaties.
Enkele tips:
  • Afhankelijk van de wind moet je met een snelheid van 1/60 tot 1/250 schieten.
  • Speel met het diafragma voor scherpte diepte. Gebruik bij voorkeur lichtsterke lenzen.
  • Maak optimaal gebruik van de ISO grenzen van je camera. Auto-ISO doet wonderen.
  • Het is altijd winderig en niet meer warm na vijf uur. Kleed je dus warm aan.
  • Neem een vuilniszak mee om op te kunnen zitten/liggen in de tulpentuin.
Wij wensen jullie heel veel plezier, tot ziens!
Namens de AC (George, Henk, Marian, Rob)
Rob