Donderdag 24 februari hebben weer een “ouderwetse” clubavond. Op deze avond zullen we eerst onze ALV (kort) afhandelen en daarna zullen Caspar en Marie-Jeanne een presentatie geven. Zij laten in deze presentatie hun portretfotografie zien dmv vele zelfgemaakte foto’s. Dit is gedaan in zowel de studio als op locatie tijdens events zoals de Elf & Fantasy fair. Ook wordt er uitleg gegeven hoe een model wordt aangestuurd en komt de belichting in de studio en op locatie aan bod. Fijn dat Caspar en Marie-Jeanne onze leden willen meenemen in hun fotowereld.

ALV:

Aangezien er vorig jaar geen reacties zijn ontvangen op de email van 26-1-2020 met de schriftelijke ALV hebben we voor deze vergadering geen notulen van vorig jaar om te behandelen.
De financiële stukken zijn door Martien overgedragen aan de nieuwe penningmeester. Sandra heeft deze taak op zich genomen.
Op donderdag 14 januari 2022 heeft de kascommissie, bestaande uit  Koert van der Kooij en Anke Munster, samen met de penningmeester via mail doorgestuurde stukken uit de kasboek  van de penningmeester gecontroleerd.
Het financiële overzicht van 2021 is via de mail verstrekt.
Mochten er nog vragen zijn die tijdens de ALV behandeld moeten worden, deze graag mailen naar voorzitter@fotoclubkiekendief.nl

Programma:

20.00 uur ALV

  • Algemene zaken
  • Financiële plaatje
  • Kantinedienst
  • 15-jarig jubileum
  • Manders driehoek
  • Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)
  • Activiteitencommissie
  • Rondvraag

Korte pauze

Presentatie Marie-Jeanne en Caspar

Zij laten in deze presentatie hun portretfotografie zien.

 Het jaar 2021

Het afgelopen jaar is, net als het jaar ervoor, een vreemd jaar geweest voor ons allemaal. Voor de fotoclub betekende het afgelaste clubavonden, improviseren via internet en toch proberen elkaar te blijven zien. Het jaar begon gelijk met clubavonden die niet door konden gaan. Op 11 februari hadden we een primeur: de eerste online clubavond werd gehouden met  de wedstrijd Lowkey/Highkey. Gert was de verdiende winnaar. Hij kreeg zijn prijs ‘vanuit de kofferbak’ overhandigd tijdens een uitstapje naar Blokzijl.
Eind maart ging een groep Kiekendiefers naar de Zaanse Schans.
In april konden we elkaar weer een keertje ‘zien’, tenminste via het scherm. De vogelaar-fotograaf Klaas de Jong verzorgde een webinar voor onze club.
In mei maakten we uitstapjes in de buurt. We gingen tulpen fotograferen in Dronten (en sommigen bleven nog iets langer en werden getrakteerd op bijzonder mooie avondluchten) en ook naar het Natuurpark in Lelystad. Ook daar vond een ‘kofferbakmoment’ plaats; Rob Stuart werd bedankt voor zijn vele jaren inzet voor de AC met een lekkere fles drank.
Het jaar kabbelde verder en er konden maar weinig activiteiten plaatsvinden. In september eindelijk weer een ‘echte’ clubavond waar de foto’s van de zomerperiode centraal stonden. De tweede clubavond van die maand vond plaats bij de Oostvaardersplassen waar een avond.
Op 25 september werden de ouderen van de locatie de Regenboog van Coloriet gefotografeerd. We werden daar met open armen ontvangen en ze hopen dat we dat dit jaar weer kunnen doen.
Ook in oktober hadden we weer de mogelijkheid om een gewone clubavond te hebben. Deze avond werd ingevuld door de Dronter natuur-en vogelfotograaf Pieter Bosch. Het uitje naar het Biotopwildpark Anholter Schweiz in Isselburg viel helaas, letterlijk, in het water. Het kwam met bakken uit de lucht.
Begin november hadden we de laatste ‘live’ clubavond van dat jaar, daarna vielen avonden uit of moesten online gedaan worden.
De laatste clubavond van het jaar werd online gehouden, waarbij Marian en Sandra ons meenamen door de mogelijkheden van de nieuwste versies van Light Room en Photoshop.

Voor velen van ons bestond het fotografieleven het afgelopen jaar uit veel webinars en youtube filmpjes bekijken. Laten we er vanuit gaan dat de op die manier opgedane kennis heel welkom is in onze club. We kunnen vast nog veel van elkaar leren.

Uiteraard is de eerste kop koffie (of thee) traditiegetrouw gratis tijdens de ALV. Avond begint om 20uur , inloop vanaf 19.45uur. Uiteraard houden we rekening met elkaar, degenen die afstand willen houden krijgen daar gewoon de mogelijkheid voor. Als je klachten hebt, blijf je thuis. Afmelden wordt op prijs gesteld.

Niet vergeten:

Zaterdag 5 maart – presentatie Arend Spaans bij Camera Nu
Aanmelden verplicht (bij info@fotoclubkiekendief.nl )

Tot donderdag!

Vriendelijke groet, namens het bestuur
Diana Kemperman
Voorzitter fotoclub Kiekendief