Op donderdagavond 14 november houden we onze A4 ‘Table-Top’ avond. Het beloofd een leuke, gezellige doe-avond te worden waarin naast kennis van fotografie je creativiteit de hoofdrol zal  gaan spelen. Zet alvast de kratten klaar en begin alvast met inpakken want je moet nogal wat meenemen.
Wat gaan we doen?
A4 Table Top fotografie wil zeggen dat we objecten gaan fotograferen die zich binnen het kader van een A4 formaat bevinden. De kunst is dat je close-up opnamen maakt van objecten zonder dat het beeld verstoort wordt door A4 kaders. Tracht dus met scherptediepte te spelen om al de aandacht naar de objecten te brengen en hierbij een leuke beeld compositie te maken.
De moeilijkheid is om een mooi achtergrond verloop te krijgen en een optimale belichting en witbalans te vinden.
Daarbij zal je creatieve inborst tot uiting moeten komen. Maak er een diorama wereld of “kijkdoos” beleving van.
Denk aan A4 niet uitsluitend aan papier of karton. A4 is meer het formaat waarbinnen je compositie afspeelt. Gebruik als onder en achtergrond wat je voorhanden hebt. Verleg je grenzen.
Na de pauze gaan we over tot het tonen en bespreken van de gemaakte foto’s.
Wat neem je allemaal mee?
1. Fotoapparatuur en accessoires: camera(s), smartphone, close-up lens, macro-lens, wijdhoek lens, filters, close-up filters, (tafel)statief, draadontspanner, accu’s, flitser(s), (led)lampen.  Let bij lenzen erop dat je dicht op het onderwerp moet zien te komen. Bij een telelens zijn waarschijnlijk ook tussenringen nodig om een close-up op afstand te kunnen maken. We gaan het allemaal uitproberen dus neem mee wat je hebt. Ook een opvouwbare ministudio is bruikbaar.
2. Objecten en gereedschap: Hier is het aan jouw creativiteit en wensen wat je mee wilt nemen. Denk je aan de Herst; neem dan bladeren, eikels en kastanjes mee. Denk je aan fruit?; neem mee die fruitmand. Denk je aan horloges of juwelen, of schaak/dam stukken? Andere leuke onderwerpen kunnen zijn miniatuurfiguren, auto’s, treinen. Alles is mogelijk op deze avond dus verras ons. Neem als onder/achtergrond papier, karton, kleedjes, sjaaltjes, tegels, spiegels mee. Denk tot slot ook aan knip en plak gereedschap indien noodzakelijk om je diorama of mini compositie te kunnen voltooien.
Het avondprogramma:

Het programma voor deze avond is als volgt:

  • Mededelingen
  • Programma overzicht seizoen 2019/2020
  • Foto’s bespreken. Toon meegebrachte foto’s, foto’s in tijdschriften, of deel de foto’s van je smartphone/tablet.
  • A4 Table-Top fotografie. Na de pauze gaan we de gemaakte foto’s tonen.
Ook is er weer de verkooptafel aanwezig. Het is eigenlijk een vraag/aanbod tafel geworden dus heb je wensen?; leg een kaartje neer.
De inloop is vanaf 19:45 en de avond start om 20:00 uur
We kijken uit naar jullie komst!
Namens de Activiteiten commissie (George, Henk, Marian, Rob),
Rob Stuart
PS: Ben je verhinderd laat het ons dan even weten.-