Het bestuur en de activiteitencommissie hadden voor deze clubavond een boeiende spreekster uitgenodigd in de persoon van Steffi Reimers. In het dagelijks leven is Steffi als fotograaf verbonden aan het Nederland Forensisch Instituut en in haar vrije tijd geeft zij les aan de Fotovakschool en is ze auteur van 2 prachtige fotoboeken waarover zo meer. De presentatie van Steffi was opgedeeld in drie delen. In het 1e deel vertelde ze meer over haar variërende werkzaamheden bij het N.F.I. Naast het nauwkeurig fotograferen van autopsies fotografeert zij ook andere onderwerpen zoals archeologie, wapens en munitie en leert ze het fotovak uit aan politiemensen.

Tijdens haar afstudeerproject kwam Steffi in een oud autootje van 300 Euro terecht in Bosnië alwaar ze onder de indruk raakte van de persoonlijke verhalen uit de eerdere burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. Middels het maken van analoge foto’s legde Steffi de lat voor zich zelf hoog. Het blijft spannend om achteraf de foto’s te ontwikkelen als je weer thuis bent. In het digitale (foto) tijdperk een echte uitdaging. Dat het project goed gelukt is moge blijken uit het prachtige fotoboek met de titel “Aftermath” waarbij zowel de Bosniërs als de Serviërs hun verhaal hebben verteld.

Tot slot vertelde Steffi meer over haar laatste fotoproject “Guilty Grounds” waarbij ze een indringend fotoproject maakte over de mafia in de Italiaanse streek Calabrië. De Ndrangheta clan blinkt niet uit in het delen van het verleden met afpersingen en ontvoeringen. Op haar eigen wijze ging Steffi op zoek naar de verhalen waarbij ze op plekken kwam waarbij de inwoners op zijn zachts gezegd niet erg gecharmeerd waren van de foto’s die werden gemaakt. Ook nu rechtte Steffi haar rug met als resultaat een mooie expositie in het FOAM museum in Amsterdam en een dito boek “Guilty Grounds”.

Tijdens de presentatie werden door de leden goede inhoudelijke vragen aan Steffi gesteld waardoor het een zeer boeiende interactieve avond werd die een mooi beeld geven over het avontuurlijke leven van deze gepassioneerde fotograaf. Steffi Bedankt!