Over ons

Fotoclub Kiekendief is opgericht in 2007, met als doel iedereen die van fotograferen houdt zijn of haar hobby te laten beleven zoals hij of zij dit wil. Of je nu met een compact camera of een super de luxe spiegelreflexcamera fotografeert of van fotobewerking houdt iedereen is bij ons van harte welkom.

Tijdens de informatieve en gezellige clubavonden worden workshops gehouden en presentaties gegeven door onze leden of gastsprekers. Een scala aan professionals hebben ons in de loop der jaren verrijkt met het delen van hun kennis en ervaring. Kortom, bij de fotoclub Kiekendief zijn veel leerzame momenten waar iedereen van elkaar kan leren.

De clubavonden zijn gevarieerd, ze worden georganiseerd door de activiteiten-commissie. Uiteraard is de inbreng van de leden de leidraad voor deze avonden. Op deze avonden passeren verschillende disciplines van de fotografie de revue. Er zijn doe-avonden maar ook nodigen we fotografen uit die hun werk bespreken en uiteraard is er ruimte voor de leden zelf om hun of haar werk aan ons te tonen.

Sinds het bestaan van de club is er een kleine traditie opgebouwd. Voor we op vakantie gaan en daar het geleerde in de praktijk brengen sluiten we deze maand af met een clubwedstrijd. Het onderwerp wordt bekend gemaakt in september. Het is een onderlinge wedstrijd waarbij alle aanwezige leden de jury zijn. Deze foto’s worden vervolgens ergens in de regio geëxposeerd. Verder worden er door de club maar ook door de leden onderling foto uitjes georganiseerd. Kortom wij zijn een fotoclub met voor elk wat wils. Onze leden komen dan ook uit alle windrichtingen, Dronten IJsselmuiden, Kampen, de Noordoostpolder, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad etc.

We komen van september tot en met april elke tweede en vaak ook de vierde donderdag van de maand bij elkaar, in het gebouw van de Denksportcentrum, aan de Oost 52 te Dronten. De avond duurt van 20:00 uur tot ca. 22:00 uur en de leden zijn dan vanaf 19:45 uur welkom.