Gisteravond, 13 september 2018 was het weer zover! De start van een nieuw fotoseizoen bij fotoclub Kiekendief. Omstreeks 20.00 uur opende voorzitster Diana het seizoen op de nieuwe locatie aan de Oost 52 in Dronten. Na vele jaren in het handbal clubgebouw te hebben gebivakkeerd is het even wennen op deze locatie. De faciliteiten in het gebouw zijn prima dus we hopen hier als fotoclub ook weer vele jaren te kunnen zitten. Tijdens het openingswoord kwamen de volgende onderwerpen ter sprake waarbij het wel lijkt of het de notulen zijn. Aangezien er een redelijk aantal leden door vakantie nog afwezig waren een iets uitgebreidere versie:

Diana:
Op dit moment zitten Anke en Rob nog in de ziekenboeg. Beiden gaan goed vooruit en hopen binnenkort weer aan te sluiten bij de club.

Vanaf de volgende clubavond introduceren we “de Kennistafel”. Deze is bedoeld voor leden die vragen hebben op het gebied van fotografie. Dit kan gaan over tal van vragen zoals techniek, waar print ik mijn foto’s, wat zijn de beste instellingen voor een onderwerp, tot lightroom etc. Gezien het brede palet aan vragen kan het zijn dat hier niet gelijk antwoord op kan worden gegeven. Het wordt in ieder geval uitgezocht en je krijgt antwoord. Per avond zijn er 2 leden aanwezig en het is de bedoeling dat elke clubavond, m.u.v. de avonden dat er een spreker is, de tafel kan worden bevraagd. Mocht je de tafel willen versterken met kennis geef je dan op via Martin middels desimar@outlook.com.

Naast de kennistafel willen we ook graag het foto bespreken beter terug laten komen. Nu wordt per keer 1 foto besproken. We kunnen er echter meer van leren door in kleine groepen meerdere foto’s te bespreken. Enerzijds maakt het de drempel wat makkelijker om iets te zeggen over een foto en anderzijds kom je vaker aan de beurt om hier weer van te leren. Het is niet de bedoeling dat een foto wordt afgekraakt. Het is en blijft jouw foto die jij hebt genomen op de manier zoals jij dacht dat hij moest zijn. Het onderwerp wordt de komende clubavond verder ingeleid en besproken. Neem graag wel een foto mee. Hoe je het aanlevert bepaal je zelf. Je mag hem afdrukken maar het kan ook op een Ipad, telefoon etc.

Er is een nieuwe website in de maak met als doel het nog makkelijker te maken om content te plaatsen. Er wordt gekeken of we het oude forum op een of andere manier kunnen overzetten of beschikbaar kunnen maken. Mocht dit technisch niet mogelijk zijn zal een kopie van het forum worden gemaakt zodat de oude onderwerpen bewaard blijven.

Inmiddels is de agenda gevuld met de items voor dit jaar 2018. Het bestuur en de activiteiten commissie blijven een ieder vragen om met ideeen te komen over onderwerpen. Weet je een goede spreker of heb je een onderwerp dat je graag een keer behandeld wil hebben? Kom er alstublieft mee.

We blijven foto’s maken voor de gemeente Dronten. Dit kwartaal betreft het onderwerp “verbindingen”. Dit mag in de breedste zin van het woord maar dient wel een connectie te hebben met de gemeente Dronten. De gemeente Dronten bepaald zelf welke foto’s worden geplaatst. Meestal zijn de foto’s van onze club te zien op www.Dronterland.nl. Schroom niet om foto’s te maken. We spekken onze clubkas er mee. Foto’s kunnen worden aangeleverd bij secretaris@fotoclubkiekendief.nl

Sandra:

In het weekend van 12 – 14 april 2019 bestaat de mogelijkheid om samen met andere leden van de club een weekend naar Zeeland te gaan om aldaar dat het weekend te fotograferen. De kosten van het (de) huisje(s) is c.a. € 65,- Nadere bijzonderheden volgen. Denk er vast aan of je dit leuk vindt en / of je deze datum al wil reserveren.

Martien:

We hebben een nieuwe beamer met scherm gekocht. Volgens de specifiacties en reviews is dit een goede beamer voor het tonen van afbeeldingen. We hopen hier de komende tijd weer mee vooruit te komen.

Consumptiebonnen. Op de nieuwe locatie worden andere bonnen gebruikt. Deze kosten € 10,-. Oude bonnen kunnen worden ingeleverd bij Martien. Graag op de achterkant van de bon je naam en rekeningnummer vermelden zodat het resterende geld naar je wordt overgemaakt.

Fotoclub Kiekendief organiseert samen met bekende natuurfotograaf Pim van der Maden een natuurfotografie workshop op zaterdag 27 oktober. Deze dag wordt gehouden op het natuurterrein Netl in Kraggenburg (N.O.P.). De bedoeling is dat we in ieder geval, als hij te zien is, de zonsopkomst (07.30 uur) fotograferen. Pim geeft die dag een aantal opdrachten die worden begeleid met een stukje theorie en een nabespreking. Voor een lunch wordt gezorgd. Martien verstuurt een mail waarna je je kunt opgeven. Er kunnen maximaal 20 deelnemers die dag meedoen. Mochten er meer liefhebbers zijn zal eventueel wordt uitgeweken naar een andere datum. Dit is vermoedelijk zaterdag 3 november 2018. Dit moet nog worden besproken.

Henk:

Tot slot reikte Henk de overwinningsbokaal van de fotoclub wedstrijd seizoen 2017 – 2018 uit aan winnaar Koos. Door omstandigheden was dit nog niet gebeurd. Marion ontving voor haar 2e plaats ook een aandenken.

Als laatste.

Op donderdag 27 september is de volgende facultatieve clubavond. Naast de kennistafel en het foto bespreken gaan we tabletop fotografie doen. Onderwerp is “Culinair”. Neem dus naast je fototoestel, flitser etc. wat objecten mee die te maken hebben met “Culinair” in de breedste zin van het woord. Wees creatief! De avond start zoals gewoonlijk om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.