Zo’n 26 leden bezochten de avond over fotograferen met een lichtbron, de flitser.
De avond begon met het bespreken van de meegebrachte foto’s. Een succes zo te zien want binnen de eigen samengestelde groepjes werd volop gediscussieerd.

De avond werd hierna voortgezet door Brian Dragtstra, medewerker bij Calumet, die begon met zich voor te stellen als technicus en zichzelf absoluut geen fotograaf vond. Alles wat met belichting te maken heeft daar wordt hij voor ingezet en dat vaak in samenspraak met een fotograaf. Als voorbeeld vertelde hij dat ze een opdracht van KLM hadden ontvangen om uit alle raampjes in Boeing 747 licht moest komen. om dit te realiseren moesten ze overal vandaan flitsers huren. Het maakte volgens hem niet uit van welk merk de flitsers waren.Onderling is het zo te regelen dat ze met elkaar kunnen communiceren.

Eenmaal op zijn praatstoel was Brian bijna niet te houden om zijn verhaal te verkondigen. Op duidelijke wijze bracht hij bijna alle in’s en out’s over flitsen te berde. Ook het geleerde in de praktijk te oefenen was mogelijk. Velen hadden dan ook hun camera en flitser(s) meegenomen. Ook de accessoires bij het flitsen kwam ter sprake zoals de paraplu en softbox. Maar ook werken met gekleurde filters werd besproken. Na de ‘vele’ vragen werd de avond rond half elf afgesloten. Al met al een zeer leerzame avond.

Brian Dragtstra

Let op : de wedstrijdfoto om de ‘Kiekendief’ trofee moet worden ingeleverd op de laatste clubavond van november. Het onderwerp is “Industrie“.