Zo’n 25 leden bezochten de laatste bijeenkomst in 2018. De avond begon wat chaotisch vanwege een laptop die de presentatie van Liesbeth niet kon of wilde accepteren. Een voorzitter lost deze problemen eigenhandig op zodat we toch wat later dan normaal konden genieten van de presentatie van Liesbeth over ‘sportfotografie’. Op een heldere manier werd uitleg gegeven hoe Liesbeth in deze tak van fotografie is gerold en hoe zij te werk is gegaan. Met foto’s en wat theorie liet zij zien dat het vooral in de sporthallen het soms moeilijk fotograferen is. Zeker in een sporthal als ‘tDok in Dronten is het moeilijk fotograferen vanwege de slechte verlichting. Al met al een nuttige presentatie die door aanwezigen zeer werd gewaardeerd.

Na de pauze was het de beurt aan Martien die de aanwezigen foto’s liet zien wat je zoal met (na)bewerking kunt doen. De meesten onder ons weten inmiddels wel dat Martien van ‘gedramatiseerde’ beelden houdt. De vraag die rond ging was dan ook of dit geoorloofd is om te doen of tast dit het ‘echte’ fotograferen teveel aan. Na een korte discussie waren de meesten het wel eens dat iedereen dit zelf mag  beslissen dit wel of niet uit te voeren. Wat er allemaal mogelijk is met nabewerking liet Martien met prachtige beelden zien. Om exact half elf werd de avond afgesloten.

Voorafgaand aan de presentatie konden de foto’s voor de Kiekendief trofee worden ingeleverd. Helaas viel het aantal inzendingen wat tegen (22 van de 45 leden). Wil je alsnog een foto inleveren neem dan even contact op met Gert Buchner (info@fotoclubkiekendief.nl).