Op donderdag 27 september is de volgende facultatieve clubavond. Naast de kennistafel en het foto bespreken gaan we tabletop fotografie doen. Onderwerp is “Culinair”. Neem dus naast je fototoestel, flitser etc. wat objecten mee die te maken hebben met “Culinair” in de breedste zin van het woord. Wees creatief! De avond start zoals gewoonlijk om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

2e clubavond donderdag 27 september

Donderdagavond 27 september is de de tweede clubavond van de maand. Vanaf 19.45 uur is de zaal aan de Oost 52 in Dronten weer open en vanaf 20.00 uur gaan we van start.

Wat gaan we doen deze avond?
De bedoeling van de 2e clubavond is dat leden elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. We introduceren dit jaar “de kennistafel”. Twee afwisselende leden van de club kunnen worden bevraagd op fotografisch gebied. Dit kan een technische vraag zijn maar ook een vraag over Lightroom of waar vind ik een goede website over een bepaald onderwerp. Omdat de diversiteit aan vragen groot kan zijn, is er reële kans dat de vraag niet gelijk kan worden beantwoord. Weet dat je antwoord zult krijgen. Desnoods op een later tijdstip.
We willen dit seizoen de bespreek foto ook wat nadrukkelijker terug laten komen. Wat vinden de leden van een foto die door jou is gemaakt. Na een korte introductie waar en hoe je de foto hebt gemaakt krijgen de leden, die in kleine groepjes zijn verdeeld, de kans om jouw foto van feedback te voorzien. Uitgangspunt is dat het positieve feedback is en dat jij als fotograaf altijd bepaalt hoe je er tegen aan kijkt. Het is tenslotte je eigen foto die jij op je eigen wijze hebt gemaakt. Een ieder wordt verzocht één of twee foto’s mee te nemen naar de avond. Dit mogen zowel afgedrukte foto’s als foto’s op een tablet oid zijn.
Dit zijn de twee vaste items die sowieso elke 2e clubavond worden behandeld.
Daarnaast kunnen de leden ook zelf aan de slag. Neem je camera en andere foto attributen zoals lenzen, statief en flitser mee. We gaan aan de slag met table top fotografie en deze keer met het onderwerp “Culinair”. Waarom deze vorm van fotografie? Wel omdat hier veel fotografische aspecten in zitten zoals:
– Je kunt gebruik maken van verschillende lenzen.
– Je kunt gebruik maken van een (externe) flitser.
– Je leert om te kijken naar een onderwerp. Hoe zet ik deze op de juiste wijze op de foto.
– Wat doen de verschillende diafragma’s met een onderwerp etc.
– Je kunt leren van en met elkaar.
Voldoende om uit te proberen dus. Er is een laptop aanwezig met Lightroom en Photoshop. Foto’s kunnen worden ingeladen om te kijken hoe je een foto kunt bewerken in deze software.
Wel wordt je verzocht om mee te denken over de onderwerpen die we op culinair gebied kunnen fotograferen. Creatief mee denken wordt zeer op prijs gesteld en neem dus culinaire attributen mee die we kunnen gebruiken. Enkele culinaire inspiratie tips zijn: