Amsterdam Light Festival 2018-2019 verlicht haar bezoekers met een groot aantal kleurrijke kunstwerken in de koude en donkerste periode van het jaar. Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 vindt de zesde editie van Amsterdam Light Festival plaats. De historische binnenstad van Amsterdam zal dan meer dan 50 dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale lichtkunstfestival. Het festival brengt een aantal speciale verrassingen met zich mee.

Meer dan 40 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten zullen de binnenstad van Amsterdam verlichten. Dit jaar toonden ruim 2.500 kunstenaars uit 98 verschillende landen interesse om deel te nemen. Dit leidde tot inzendingen van 800 kunstenaars uit meer dan 45 landen, waaruit ruim 35 concepten werden geselecteerd. Onder de deelnemers bevindt zich de wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei.

De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Let op! Beide tentoonstellingen hebben verschillende openingsdata en openingstijden.