De eerste “2e clubavond” van de maand stond in het teken van bijpraten, van elkaar leren en tabletop fotografie met als onderwerp culinair. Door vakanties, werk en andere beslommeringen was de groep niet al te groot. Desondanks was het wel een waardevolle avond. Een aantal leden had een bespreekfoto meegenomen en in groepjes van 4 / 5 personen werd er lekker op los gesproken. Een ieder kreeg de tijd om de meegenomen foto te introduceren en vervolgens de feedback van de overige deelnemers te ontvangen. Door het in kleine groepen bespreken van de foto kreeg een ieder de gelegenheid om ook iets over de foto te vertellen waardoor er van en met elkaar werd geleerd.

Een tweede item wat nieuw is op de clubavond is de kennistafel. Per avond zijn twee leden, die (iets) meer verstand van fotografie hebben, aanwezig voor vragen op het gebied van fotografie en bewerking. Ook hier zag je al snel dat de leden in gesprek raakten en dat er aan alle kanten tips en trucs werden uitgewisseld. Alhoewel één van de twee kennistafel instructeurs geacht werd kennis uit te dragen, kreeg hij zelf de meeste hulp op het gebied van camera-instellingen en flitsen. Zo kan het dus ook gaan.

Gedurende de gesprekken werde n de camera’s in stelling gebracht om het onderwerp culinair in beeld te brengen. Helaas hadden de leden nagenoeg geen culinaire items meegebracht waardoor de te fotograferen objecten niet erg in beeld konden worden gebracht. Dit is echt een punt van aandacht. Probeer daar waar mogelijk en gevraagd ondersteuning te verlenen bij de 2e avond! Desondanks konden er nog wel een paar opstellingen worden gemaakt waarbij de leden gebruik konden maken van een flitsset met softbox. Hierdoor kon hier weer voldoende worden uitgeprobeerd.

Al met al was het een geslaagde avond waarvoor dank.