Voor deze clubavond stond een presentatie gepland over newborn fotografie. Helaas moest onze gastspreekster, ivm familie omstandigheden, kort van te voren afzeggen. Gelukkig stond voor de volgende clubavond al een programma in de steigers en kon deze in allerijl worden opgepakt door Diana. Klasse!

Onze spreekster over ‘newborn’ fotografie kan op 25 oktober dus zet het in de agenda. Het was ook fijn om te zien dat Rob en Franciska weer terug waren. We hebben jullie gemist en gelukkig zijn jullie er weer!

Na de opening werd door Diana een presentatie gegeven over het maken van een serie. Vol enthousiasme werd verteld welke mogelijkheden er allemaal zijn om een beeldverhaal te maken. Het is nu aan de leden om op 14 januari 2019 een presentatie te geven over de serie. De presentatie staat onder https://fotoclubkiekendief.nl/downloads/hulpmiddelen/Seriefotografie Diana.pptx

Hieronder nog even de 10 tips voor een geslaagde fotoserie van Danny.

• Kies een onderwerp dat bij je past, zo is de kans op slagen het grootst
  • Schets een plan om te kunnen reflecteren: wat wil je bereiken, wat is het doel?
  • Laat anderen van buitenaf mee kijken, omdat zelfreflectie niet altijd volwaardig is
  • Schrijf ideeën op en kijk er af en toe op terug, werk de beste uit
  • Kijk tussentijds terug naar je gemaakte werk, is het niet goed dan maak je het opnieuw.
  • Kijk mee bij iemand die ook bezig is met een serie, daar is niks mis mee! Stel de ander vragen en wellicht help je elkaar verder…
  • Blijf op zoek naar inspiratie en ga er op je eigen manier mee aan de slag
  • Houd je fotografisch oog actief waar je ook bent, wie weet voegt het wat toe
  • Neem altijd een camera mee met je mee. Zijn de foto’s niet goed? Kom je later terug maar je hebt het idee al!
  • Werk met een planner of plan app zoals Photopills

(bron: Danny Tax)

Tijdens de avond werd de agenda van komend seizoen doorgenomen. Het aanbod is weer zeer goed te noemen met foto uitjes, goede sprekers en vooral veel zelf doen! Fotoclub Kiekendief blijft zich onderscheiden in variëteit maar, leden jullie moeten er ook wat voor doen! Voor de planners onder ons, de agenda voor de komende periode staat hieronder.

AGENDA seizoen 2018 – 2019

11-10-18 Seriefotografie
25-10-18 New Born fotografie – spreker
27-10-18 Workshop Pim vd Made (VOL)

08-11-18 Macrofotografie – spreker
10-11-18 Uitstapje naar de Orchideeënhoeve (Macro)
22-11-18 Macro praktijk (en bespreken van de resultaten van 10-11)

13-12-18 Presentatie (2 leden gevraagd) en inleveren foto Kiekendieftrofee (thema Contrast)

10-01-19 Nieuwjaarsreceptie + uitreiking Kiekendieftrofee
24-01-19 Presentatie van de gemaakte series

14-02-19 Lange sluitertijden – spreker
28-2-19 ALV + presentatie (door één van de leden)

14-3-19 Staat nog open. Wie heeft een onderwerp of helpt mee?
28-3-19 – Double exposure